15 Eylül 2008 Pazartesi
DEĞİŞİM NEREDEN BAŞLAMALI
Amerika’ da suç işleyen çocukların kaldığı ıslahevlerinde çocukların terbiyesinde, değişimin kendilerinden başlamaları gerektiğini anlatılmaya çalışılıyor.
Bunu yaparken disiplin ön planda tutuluyor. Gerçekten çocuk eğitiminde sevginin yanında disiplinin de eğitim aracı olarak kullanılması gereklidir.
Anne babanın iyi bir terbiye veremedikleri çocuklarda terbiyeyi toplumun vermesi gereklidir. Çünkü toplum büyük bir ailedir ve diğerleri ailenin üyeleridir. Bir başkası değildir.

Islahevinde çocukların 3 dakikada yıkanmaları istenilmektedir. Onlara düzenli ve disiplinli hayatın zor da olsa güzellikleri gösterilmektedir.
Dıştan acı ama içi tatlı bir çok şey vardır. Dışı tatlı ama içi acı olan çok daha fazla şeyler vardır.
Genç ve budalayken düşünülmeden yapılan ve tatlı gelen şeyler daha sonra genci ve ailesini çok üzmektedir. Genç haksızlığa uğradığını düşündüğünde geceleyin kendi hakkında düşünmeye başlamalıdır. Belki de değişimin başlangıcı kendileri olmalıdır.
Değişim için kendini değil de başkasını değiştirmeyi düşünen herkes daha baştan yanlış yola girmiş demektir.
En yararlı en köklü değişiklikler, ancak ahlak düzelmesi yoluyla, hiçbir zorlayıcı sarsıntı olmadan gerçekleşenlerdir.
posted by rana @ 16:48:00  
0 Comments:
Yorum Gönder
<< Home
 
 
About Me
Name: rana
Home:
About Me:
See my complete profile
Previous Post
Archives
Tavsiye Kitaplar

· Denemeler - Monteigne · Beyaz Zambaklar Ülkesinde - Gorigirov Petrov · İnsan Ne İle Yaşar - Tolstoy · Mesnevi - Mevlana (Şefik Can Tercümesi) · Faust - Gothe · Martı - Richard Bach · Simyacı - Paulo Coelho · Onikinci Melek - Og Mandino · Az Seçilen Yol - Dr. Scott Peck · Sevgi Neredeyse Tanrı Oradadır - Tolstoy · Şeytan ve Genç Kadın - Paulo Coelho · Beşinci Dağ - Paulo Coelho · Dünyanın En Büyük Mücizesi - Og Mandino · Monte Kristo - Alexandre Dumas · İnci - John Steinback · Felatun Bey ve Rakım Efendi - Ahmet Mithad

Other things
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis ligula lorem, consequat eget, tristique nec, auctor quis, purus. Vivamus ut sem. Fusce aliquam nunc vitae purus.
Links
Template by

Blogger Templates

BLOGGER

 
HTML Free Code